Stoiximan Super League

Live: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-1 (Τελικό)

Η εκδίκηση -όπως και τα ορεκτικά- είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Παναθηναϊκός τη «σέρβιρε» με συνοπτικές διαδικασίες στην ΑΕΚ (3-1) και αφού την ξεχρέωσε για το Κύπελλο, ετοιμάζεται να φάει… τα λυσσακά του την επόμενη βδομάδα για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο «Καραϊσκάκη»! Λίγη η «Ένωση», έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα μόνο όταν ο Σκόκο μείωσε τα γκολ των Κατσουράνη και Βύντρα και είδε τον Σισέ να της δίνει τη «χαριστική βολή».

Η εκδίκηση -όπως και τα ορεκτικά- είναι πιάτο που τρώγεται κρύο.

Ο Παναθηναϊκός τη «σέρβιρε» με συνοπτικές διαδικασίες στην ΑΕΚ (3-1) και αφού την ξεχρέωσε για το Κύπελλο, ετοιμάζεται να φάει… τα λυσσακά του την επόμενη βδομάδα για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο «Καραϊσκάκη»!

Λίγη η «Ένωση», έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα μόνο όταν ο Σκόκο μείωσε τα γκολ των Κατσουράνη και Βύντρα και είδε τον Σισέ να της δίνει τη «χαριστική βολή».



90'+3': Έληξε το παιχνίδι!

90'+1' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Στη θέση του Καραγκούνη πέρασε ο Δημούτσος.

90': Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90': Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Σουτ του Μπάχα, μέσα από την περιοχή και το ύψος του πέναλτι, σπουδαία απόκρουση του Τζόρβα.

89': Ωραίο σουτ στην κίνηση από τον Λέτο, έπειτα από μακρινή μπαλιά του Σεϊταρίδη, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάχα.

86' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Στη θέση του Σισέ πέρασε ο Πετρόπουλος. Αποθέωση για τον Γάλλο στράικερ.

82': Πολύ καλή φάση για την ΑΕΚ! Σέντρα του Καράμπελα, ο Μπαχά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, η προβολή του, όμως, ήταν άστοχη.

76' - Αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό: Ο Σεϊταρίδης παίρνει τη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

76' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καφές παίρνει τη θέση του Ντιόπ.

75' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Εξαιρετική ασίστ του Καντέ στον Σισέ, ο Γάλλος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κερδίζει τον Σάχα και «γράφει» το 3-1!

74': Άλλη μία ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Καράμπελας ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του ΠΑΟ, έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπλάνκο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και η φάση τελείωσε.

67': Πολύ καλή φάση για την ΑΕΚ! Ο Καράμπελας σέντραρε από αριστερά, ο Μπαχά έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

67' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπλάνκο στη θέση του Λαγού

65': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου από δεξιά και ασθενή απόκρουση του Σάχα, ο Σισέ γυρίζει προς το τέρμα, αλλά ο Αργεντινός γκολκίπερ έχει επιστρέψει και αποκρούει σε κόρνερ!

58' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από φοβερή μακρινή μπαλιά του Δέλλα, ο Σκόκο βγαίνει "στην πλάτη" της άμυνας και αφού τσιμπάει την μπάλα από τον Σαριέγκι, πλασάρει τον Τζόρβα!

58': Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Λέτο βγαίνει στην αντεπίθεση από τον άξονα, σουτάρει δυνατά, αλλά ο Σάχα πέφτει και μπλοκάρει.

54': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Λέτο βγάζει ωραία μπαλιά για τον Σισέ, εκείνος πλάσαρε τον Σάχα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

51' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Ο Σισέ ξεχύνεται σε αντεπίθεση -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, κανένας από τους αμυντικούς της ΑΕΚ δεν μπορεί να τον σταματήσει κι εκείνος -με εξαιρετικό άνοιγμα στα δεξιά- δίνει το δικαίωμα στον Βύντρα να πλασάρει εξαιρετικά τον Σάχα!

50' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Μίτσελ περνάει ο Σκόκο.

47': Καλή φάση για την ΑΕΚ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ντιόπ στην περιοχή, ο Μανωλάς κάνει την προβολή από κοντά, αλλά στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

43' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Μετά την εκτέλεση του φάουλ ο Μανωλάς απομακρύνει, ο Σαριέγκι παίρνει τη δεύτερη κεφαλιά από τον Μάκο και επιτρέπει στον Κατσουράνη -που έρχεται στο δεύτερο δοκάρι- να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα!

42': Φωνές του Παναθηναϊκού για δεύτερη κίτρινη στον Ντιόπ -που μπήκε (όπως και ο Σιμάο) με προτεταμένο πόδι σε μια διεκδίκηση της μπάλας.

40' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Συνεχίζεται το... φεστιβάλ καρτών! Την τελευταία τη βλέπει ο Λέτο, για δυνατό τάκλιν πάνω στον Ντιόπ.

37' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Αυτή τη φορά τη βλέπει ο Δέλλας, που πήγε άτσαλα -σε μια διεκδίκηση της μπάλας- πάνω στον Χριστοδουλόπουλο.

36' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Ο Ντιόπ μάρκαρε δυνατά τον Καραγκούνη στο χώρο του κέντρου.

35': Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

34' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Την αντικρίζει ο Σιμάο, για δυνατό τάκλιν πάνω στον Μπαχά.

32': Πολύ καλή φάση για τον Παναθηναϊκό! Ο Καραγκούνης -με εξαιρετική μακρινή μπαλιά- βρίσκει τον Σισέ, εκείνος μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και πλασάρει, αλλά ο Σάχα αποκρούει με τα πόδια σε κόρνερ!

29': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού και "στρώσιμο" της μπάλας από τον Μπαχά, ο Μίτσελ πιάνει δυνατό χαμηλό σουτ που φεύγει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι!

25': Χωρίς αξιόλογη φάση στα τελευταία λεπτά -με την ΑΕΚ, πάντως, να ισορροπεί την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορεί καλύτερα απ' ότι πριν.

17': Ο Λέτο βγαίνει στην αντεπίθεση, πιάνει το δυνατό σουτ από θέση μέσα αριστερά, αλλά ο Σάχα -με διπλή προσπάθεια- μπλοκάρει την μπάλα.

13' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Μίτσελ, που μάρκαρε άτσαλα τον Καραγκούνη, στην προσπάθεια να ανακόψει αντεπίθεση του Παναθηναϊκού.

12': Προσπαθεί να απαντήσει η ΑΕΚ! Μετά από απόκρουση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μίτσελ πιάνει σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ.

11': Πρώτη καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σέντρα του Βύντρα από δεξιά, ο Σισέ πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Σάχα πέφτει στην αριστερή του γωνία και μπλοκάρει!

6': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την πρωτοβουλία και την ΑΕΚ να δίνει προτεραιότητα στα μετόπισθεν.

1': Έναρξη του αγώνα

19:27: Οι παίκτες των δύο μεγάλων αντιπάλων βγαίνουν στο γήπεδο, μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού!



19:17 Οι ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες απο τους προπονητές.

19:03 Κατά τη διάρκεια της προθερμανσης τς ομάδας της ΑΕΚ, δύο φωτοβολίδες απο την κερκίδα έπεσαν πολύ κοντά στους παίκτες. Απο τα μεγάφωνα έγινε η παρατήρηση που άρμοζε...

18:54 Οι παίκτες του ΠΑΟ μπήκαν για ζέσταμα, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο.

18:52 Όλη η αποστολή της ΑΕΚ για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που ζέστανε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αποδοκιμάζοντας την σημερινή αντίπαλο τους.

18:40 Οι Τζόρβας και Καπίνος βγήκαν για ζέσταμα, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα απο τον κόσμο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σο γήπεδο.

18:36 Τα φώτα του ΟΑΚΑ άναψαν.

18:35 Το πέταλο των οπαδών του Παναθηναϊκού έχει γεμίσει. Το υπόλοιπο γηπεδο έχει ακόμη ελάχιστο κόσμο.

18:11 Οι οπαδοι του Παναθηναϊκού σιγά-σιγά κάθονται στο πέταλο οπού και ετοιμάζουν τις χωρογραφίες για την έναρξη του παιχνιδιού.

18:08 Μόλις έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Παναθηναϊόύ με τα πρώτα χειροκροτήματα απο τους ελάχιστους οπαδούς να ακούγονται...

17:54 Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στο ΟΑΚΑ και οι παίκτες της έκαναν την πρώτη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Τα ποτιστήρια δεν άφησαν τους ποδοσφαιριστές να... απολαύσουν την πρώτη βόλτα τους. Το πούλμαν της ΑΕΚ για λογους ασφαλείας πάρκαρε δίπλα στο ιατρείο του Ολμπιακού Σταδίου, όπως έκανε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου.

17:52 Τα ποτιστήρια του ΟΑΚΑ βρέχουν τον αγωνιστικό χώρο, ώστε αυτός να είναι έτοιμος για το ντέρμπι.

17:50 Τα πρώτα πανό έχουν αναρτηθεί στις εξέδρες.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (90'+1' Δημούτσος), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (76' Σεϊταρίδης), Σισέ (86' Πετρόπουλος)

Στον πάγκο: Καπίνος, Μπουμσόνγκ, Μαυρίας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος, Ντιόπ (76' Καφές), Μίτσελ (50' Σκόκο), Λαγός (67' Μπλάνκο), Μπαχά, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Γκερέιρο, Έντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Αρκετούς αγωνιστικούς «πονοκεφάλους» αντιμετωπίζουν ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι, οι δύο προπονητές. Στη σημαντική απουσία του τιμωρημένου Σπυρόπουλου, προστέθηκαν τελικά και αυτές των Ζιλμπέρτο και Μαρίνου, που δεν ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε και δεν υπολογίζονται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Εκτός αποστολής, δε, έμειναν και οι Γκαρσία, Γκοβού, Πλεσί, Δημούτσος, Καρνέζης και Κλέιτον.

Τουλάχιστον ο Πορτογάλος είδε τους Ιωαννίδη, Νίνη και Μπουμσόνγκ να ξεπερνούν τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζαν και να τίθενται κανονικά στη διάθεσή του -κάτι που είχε διαπιστώσει με ανακούφιση νωρίτερα και στην περίπτωση του Σισέ.

Το ίδιο… βαθιά ανάσα, όμως, πήρε και ο Μανόλο Χιμένεθ με την επιστροφή του Δέλλα. Ο «Κολοσσός» ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή -από την οποία απουσιάζουν ο τραυματίας Γκέντσογλου, ο τιμωρημένος Ματέος, αλλά και ο Λεονάρντο (που αποκλείστηκε για λόγους τακτικής).

Με την ίδια διάταξη -αλλά σίγουρα διαφορετικές τάσεις… επιθετικότητας- προσανατολίζονται να παραταχθούν οι δύο ομάδες. Τόσο ο Φερέιρα, όσο και ο Χιμένεθ αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το 4-3-3, με τις πιθανές ενδεκάδες να διαμορφώνονται ως εξής:

Στο τέρμα του Παναθηναϊκού ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα. Στα χαφ οι Ζιλμπέρτο, Νίνης, Κατσουράνης και στην επίθεση οι Λέτο (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Από την άλλη, τερματοφύλακας θα είναι ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ θα βρεθούν οι Μάκος, Ντιόπ, Καφές (ή Μίτσελ) και στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Σκόκο (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Δέκα μέρες… και βάλε έχουν περάσει από τότε, αλλά σίγουρα κανείς -είτε στο ένα, είτε στο άλλο στρατόπεδο- δεν έχει ξεχάσει το «θρίλερ» της ρεβάνς του Κυπέλλου. Εκείνο που ξεκίνησε με την ΑΕΚ «αφεντικό» (μετά το 0-2 του πρώτου ματς), εξελίχθηκε σε εντυπωσιακή ανατροπή του Παναθηναϊκού και κατέληξε με το γκολ του Μίτσελ από την… Κηφισιά, που χάρισε -στο 98’- την πρόκριση στην «Ένωση»!

Το 0-2 του πρώτου προημιτελικού



Και το ανεπανάληπτο 2-3 της ρεβάνς



Ξεκάθαρα… πράσινο χρώμα έχει η προϊστορία των αγώνων Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Σε σύνολο 53 αναμετρήσεων με γηπεδούχους τους «πράσινους» (συμπεριλαμβανομένων και των δύο στα play-off), εκείνοι μετρούν 24 νίκες και 19 ισοπαλίες, ενώ 10 φορές η «Ένωση» έφυγε με το διπλό. Τα πιο πρόσφατα δείγματα, πάντως, μαρτυρούν ισορροπία, καθώς οι τρεις τελευταίες συναντήσεις τους (σε… πράσινο ΟΑΚΑ) τελείωσαν όλες ισόπαλες.

Το 0-0 της σεζόν 2008-09



Το 1-1 των play-off της σεζόν 2008-09



Το περσινό 1-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x