Stoiximan Super League

Την έκανε… ορεκτικό!

Η εκδίκηση -όπως και τα ορεκτικά- είναι πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Παναθηναϊκός τη «σέρβιρε» με συνοπτικές διαδικασίες στην ΑΕΚ (3-1) και αφού την ξεχρέωσε για το Κύπελλο, ετοιμάζεται να φάει… τα λυσσακά του την επόμενη βδομάδα για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο «Καραϊσκάκη»! Λίγη η «Ένωση», έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα μόνο όταν ο Σκόκο μείωσε τα γκολ των Κατσουράνη και Βύντρα και είδε τον Σισέ να της δίνει τη «χαριστική βολή».

Η εκδίκηση -όπως και τα ορεκτικά- είναι πιάτο που τρώγεται κρύο.

Ο Παναθηναϊκός τη «σέρβιρε» με συνοπτικές διαδικασίες στην ΑΕΚ (3-1) και αφού την ξεχρέωσε για το Κύπελλο, ετοιμάζεται να φάει… τα λυσσακά του την επόμενη βδομάδα για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο «Καραϊσκάκη»!

Λίγη η «Ένωση», έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα μόνο όταν ο Σκόκο μείωσε τα γκολ των Κατσουράνη και Βύντρα και είδε τον Σισέ να της δίνει τη «χαριστική βολή».

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις επεφύλασσαν οι συνθέσεις που παρέταξαν οι δύο τεχνικοί.

Σε αυτή του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν βρισκόταν ο Νίνης (που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και αποκλείστηκε και από την αποστολή), ενώ από εκείνη της «Ένωσης» απουσίαζε ο Νάτσο Σκόκο!

Έτσι, στο 4-3-3 του Πορτογάλου, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο (σε ρόλο «σκούπας»), Κατσουράνης, Καραγκούνης και μπροστά τους οι Λέτο (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Από την άλλη, στο… ιδιόμορφο 4-4-2 του Χιμένεθ, τερματοφύλακας ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος και Ντιόπ -με τους Λαγό και Μίτσελ να πηγαίνουν στα πλάγια, αλλά να τους δίνουν βοήθειες. Στην επίθεση, δε, ο Μπαχά κινούνται λίγο πίσω από τον προωθημένο Λυμπερόπουλο.



Από… (δικό της) X-player!

Αν στο στοίχημα παιζόταν οι… προθέσεις που θα έμπαιναν οι ομάδες στο γήπεδο, αυτές που -όντως- φανερώθηκαν δεν θα πλήρωναν περισσότερο από 1,05! Η απουσία περιθωρίων του Παναθηναϊκού τον έφερε από την αρχή σε ρόλο «κουμανταδόρου». Η απουσία επιθετικογενών παικτών, δε, από την ενδεκάδα της ΑΕΚ την έφερε από την αρχή σε θέση άμυνας… «και βλέπουμε».

Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» ήταν εκείνοι που πρώτοι… τα είδαν όλα, όταν το συρτό σουτ του Μίτσελ φλέρταρε χωρίς αποτέλεσμα τη δεξιά γωνία του Τζόρβα. Παρόλο, λοιπόν, που ο Σάχα -αμέσως μετά- κάλυψε επιτυχώς τη δική του στο τετ α τετ με τον Σισέ, δεν μπόρεσε να καλύψει και την ολιγωρία του Μάκου λίγο αργότερα. Ο χαφ της ΑΕΚ δεν… ενόχλησε καθόλου τον Σαριέγκι κι εκείνος επέτρεψε στον Κατσουράνη το πρώτο γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Σισ-έρχεται!

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Χιμένεθ διόρθωσε την «ανορθογραφία» (όπως αποδείχθηκε) με τη μη χρησιμοποίηση του Σκόκο. Σαν να ήθελε να τον τιμωρήσει, όμως, η… μοίρα του ‘δωσε το δεύτερο «χτύπημα» ακριβώς μόλις τον έριξε στο ματς: Τότε που η φούρια της άμυνας της ΑΕΚ -μήπως και σταματήσει έστω και με… πυροβολισμό τον Σισέ- του επέτρεψε να κεράσει στον Βύντρα το γκολ που ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Διότι, μπορεί ο κλισέ «νόμος του ποδοσφαίρου» να τιμώρησε τους «πράσινους» (όταν ο Σκόκο δεν… μιμήθηκε την αστοχία των Σισέ και Λέτο νωρίτερα), ωστόσο αυτό αποδείχθηκε προσωρινό. Τόσο προσωρινό, όσο η υπεροχή της ΑΕΚ (και οι 2-3 καλές ευκαιρίες που έχασε), πριν ο Σισέ επιβεβαιώσει -τόσο τη σημερινή νίκη του Παναθηναϊκού, όσο και τις δικές του… προθέσεις ενόψει «Καραϊσκάκη».

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (90'+1' Δημούτσος), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (76' Σεϊταρίδης), Σισέ (86' Πετρόπουλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνος, Μπουμσόνγκ, Μαυρίας

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος, Ντιόπ (76' Καφές), Μίτσελ (50' Σκόκο), Λαγός (67' Μπλάνκο), Μπαχά, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Γκερέιρο, Έντερ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x