Γιώργος Χελάκης

Τι γύρευαν ο Σισέ κι ο Σκόκο σε ένα ματς... βετεράνων;

Σε αυτό το ματς, όσο περνούσε η ώρα, είχες την αίσθηση ότι έπαιζαν παλαίμαχοι. Ηταν τόσα τα κενά στη μεσαία γραμμή και τόσο αργός ο ρυθμός, που ο Σισέ με τον Σκόκο όταν σπρίνταραν δεν βρισκόταν αντίπαλος για να τους προλάβει. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης στο www.sport-fm.gr

Σε αυτό το ματς, όσο περνούσε η ώρα, είχες την αίσθηση ότι έπαιζαν παλαίμαχοι. Ηταν τόσα τα κενά στη μεσαία γραμμή και τόσο αργός ο ρυθμός, που ο Σισέ με τον Σκόκο όταν σπρίνταραν δεν βρισκόταν αντίπαλος για να τους προλάβει.

Γενικά, από όσα είχαμε δει μέχρι τώρα, ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Φαίνεται ότι ακριβώς την ίδια άποψη είχε και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Προφανώς, θεωρούσε ότι η τύχη θα συμμαχεί "νυν και αεί" μαζί του στα παιχνίδια με τους πράσινους.
Ετσι, εφηύρε πάλι μια σούπερ αμυντικογενή ενδεκάδα, χωρίς να της δώσει καν τη δυνατότητα να βγει γρήγορα στην κόντρα επίθεση.

Γιατί ο Λυμπερόπουλος κι ο Μπαχά μπορεί να έχουν άλλα προσόντα, όμως σ' αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ξαφνικά σπρινταρίσματα.

Με τον Μπλάνκο, ως συνήθως, αλλά και τον Σκόκο στον πάγκο, η ΑΕΚ έφτανε βασανιστικά αργά στην αντίπαλη περιοχή κι έβρισκε την άμυνα του Παναθηναϊκού οργανωμένη.

Τουναντίον, η ΑΕΚ βασανιζόταν πολύ να προλάβει τον Σισέ και τον Λέτο που δημιουργούσαν χώρους, ο πρώτος με την συνεχή κίνηση του και ο δεύτερος με τις ντρόπλες του.

Το πόσο λάθος σχεδίασε το ματς ο Χιμένεθ φάνηκε με την είσοδο του Σκόκο στο παιχνίδι.

Ο Αργεντινός έφυγε σαν σίφουνας στην κόντρα, μειώνοντας το σκορ, κι άλλες δύο - τρεις φορές έκανε την "πράσινη" άμυνα να σκουντουφλάει.

Στο μεταξύ, όμως, είχε τρέξει ο Σισέ. Αρχισε το ποδοβολητό του έξω από την περιοχή του Τζόρβα και το ολοκλήρωσε έξω από την περιοχή του Σάχα με την πάσα πάρε - βάλε στον επίσης ταχύτατο Βύντρα, που κατάφερε να τον ακολουθήσει. Για τους παίκτες της ΑΕΚ ας μη γίνεται λόγος. Δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα. Λίγο αργότερα δεν πρόλαβαν καν τον Καντέ που έφτασε κερδίζοντας κόντρες κι αυτός στην περιοχή της ΑΕΚ και να πασσάρει στον Σισέ, που σφράγισε τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Σε αυτό το ματς του αργού ρυθμού και των εξουθενωμένων μεσαίων γραμμών, ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια γιατί οι παίκτες του έχουν μεγαλύτερη ποιότητα. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που οι ποιοτικοί της παίκτες είδαν το πρώτο ημίχρονο και βάλε από τον πάγκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x