Stories

Από τον Τζολάκη στον Σίνα: Οι ήρωες του Ολυμπιακού δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια!

Δύο ιστορικοί ερυθρόλευκοι ευρωπαϊκοί θρίαμβοι, οι οποίοι έφεραν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Κωνσταντή Τζολάκη και του Άντζελο Σίνα σε Conference League και Youth League.

Θρίαμβος στους άνδρες, θρίαμβος και στους νέους! Ούτε ένα 24ωρο δεν πέρασε και η μια ιστορική επιτυχία του Ολυμπιακού… ακολούθησε την άλλη. Το βράδυ της Πέμπτης οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγραψαν ιστορία, περνώντας στα ημιτελικά του Conference League και θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Απόλυτος πρωταγωνιστής; Ο Κωνσταντής Τζολάκης ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι και βοήθησε την ομάδα του να πάρει αυτή την ιστορική πρόκριση!

«Είχαμε κάνει μια ανάλυση, αλλά κάποια στιγμή είναι και το φίλινγκ. Όλοι ξέρουμε πως οι παίκτες κοιτάζουμε τα πέναλτι τους, αν διαλέξεις σωστή γωνία θα δικαιωθείς. Ο πατέρας μου μου έδωσε ένα φυλαχτό και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γιατί πήραμε όλοι μαζί την πρόκριση. Βήμα-βήμα, πάμε πρώτα στο ματς της Κυριακής, να ηρεμήσουμε και φυσικά το ονειρευόμαστε…», τόνισε ο Τζολάκης λίγα λεπτά αφότου είχε σιγήσει το καυτό μέχρι τότε «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ολυμπιακός: Από τον Τζολάκη στον Σίνα - Οι ήρωες της ομάδας δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια

Και πάμε στο… σήμερα. Οι μπέμπηδες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου νικούν τη Ναντ στα πέναλτι και περνούν στον τελικό του Youth League! Απόλυτος πρωταγωνιστής; Ο Άντζελο Σίνα ο οποίος απέκρουσε ένα πέναλτι και έκανε σημαντικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ομοιότητες; Πολλές! Μα πάνω απ’ όλα το γεγονός πως οι δύο ιστορικοί ερυθρόλευκοι ευρωπαϊκοί θρίαμβοι, έφεραν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή δύο τερματοφυλάκων. Θα μπορούσε κανείς να πει πως οι ήρωες του Ολυμπιακού δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια. Και καλά θα έλεγε…

«Το έβλεπα το παιχνίδι (σσ. με τη Φενέρμπαχτσε) και τις εκτελέσεις των πέναλτι. Ρώτησα τους προπονητές αν μπορούσα να τον πάρω (σσ. τον Τζολάκη) ένα τηλέφωνο. Το τιμ και οι προπονητές μου προσπάθησαν με το χαρτάκι που μου έδωσαν και το σκάουτινγκ που έχουμε κάνει να τους μπερδέψουμε και βγήκε το σκάουτινγκ», ήταν τα λόγια του Σίνα, ο οποίος κατέβασε τα ρολά και… ξενέρωσε τους Γάλλους, στερώντας τους έναν τελικό!

Ολυμπιακός: Από τον Τζολάκη στον Σίνα - Οι ήρωες της ομάδας δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια

Δυο παιδιά από τις ακαδημίες των Πειραιωτών, πήραν τον Ολυμπιακό από το χέρι, όντας οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, και μέσα σε μια ημέρα έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας! Ζουν το όνειρό τους και έχουν στόχο την καθιέρωση στην πρώτη ομάδα. Ο Τζολάκης βαδίζει σε αυτόν τον δρόμο, ο Σίνα έχει απόσταση να διαβεί αλλά τα βήματά του είναι σταθερά ανοδικά προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο Κωνσταντής Τζολάκης έχει πάρει καιρό το βάπτισμα του πυρρός, έχει μπει σε καυτές έδρες και έχει δείξει πόσο ταλέντο έχει. Παρόλο που είναι 21 ετών, έδειξε ότι έχει cojones και έχοντας απέναντί του τον σπουδαίο Λεονάρντο Μπονούτσι, αλλά και τον Ντούσαν Τάντιτς, δεν… μάσησε και ύψωσε σηκωμένες γροθιές μετά την απόκρουση των πέναλτι τους. Το «ιστορικό» του στα πέναλτι δεν προϊδέαζε για το τι θα συμβεί, έχοντας ελάχιστες αποκρούσεις όταν τον έστησαν στην άσπρη βούλα. Φρόντισε να διαψεύσει άπαντες και να κάνει μια εμφάνιση, με την οποία όλη η Ευρώπη έμαθε το όνομά του.



Ολυμπιακός: Από τον Τζολάκη στον Σίνα - Οι ήρωες της ομάδας δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια

Η προϋπηρεσία του, πάντως, ήταν σοβαρή. Είχε κρίνει έναν τελικό Κυπέλλου, καθαρίζοντας κάθε ένα από τα κόρνερ των παικτών της ΑΕΚ αλλά και τις όσες φάσεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι «κιτρινόμαυροι» στο Πανθεσσαλικό το 2021. Είχαν ακολουθήσει μερικές σπουδαίες ακόμη εμφανίσεις, όπως με τον Άρη στο «Βικελίδης», όταν έπιασε το πέναλτι του Γκρέι στο φινάλε και χάρισε στον Ολυμπιακό άλλον έναν ημιτελικό. Και στα περσινά playoffs, δεν δέχτηκε γκολ στις πέντε αναμετρήσεις του δευτέρου γύρου!

Από την άλλη, ο Άντζελο Σίνα έχει παίξει κομβικό ρόλο στην πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τώρα στο Youth League και έχει βοηθήσει τους Πειραιώτες να φτάσουν στον μεγάλο τελικό. Μεγάλες επεμβάσεις κόντρα στην πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Ίντερ, όσο και απέναντι στη Λανς. Στα προημιτελικά δε και μέσα στο Μόναχο, κράτησε όρθιους τους «ερυθρόλευκους» στην πίεση της Μπάγερν για να χαρίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην ομάδα του.

Ολυμπιακός: Από τον Τζολάκη στον Σίνα - Οι ήρωες της ομάδας δεν φορούσαν κάπα, αλλά γάντια

Τι απομένει για τον Σίνα; Να ορθώσει το ανάστημά του και στον τελικό του UEFA Youth League, να βάλει το χεράκι του να το πούμε καλύτερα και παρέα με τους συμπαίκτες του να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης. Μπορούν; Δεδομένα!

Δυο νεαροί τερματοφύλακες, που το μέλλον είναι όλο δικό τους, έγραψαν θρυλική ιστορία που άπαντες θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Πόσω μάλλον οι ίδιοι, οι οποίοι απολαμβάνουν της στήριξης και της εμπιστοσύνης των προπονητών τους, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Δυο παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού που δεν αποκλείεται να τους δούμε και σύντομα να μονομαχούν για τη θέση του βασικού πορτιέρε με σκοπό να υπερασπιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη την ερυθρόλευκη εστία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x