BCL

Σπανούλης: «Μερικές φορές οι ήττες είναι πιο σημαντικές από τις νίκες»

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Περιστερίου bwin από τη Μούρθια στον μικρό τελικό του BCL.

Το Περιστέρι bwin έδωσε «μάχη» απέναντι στη δυνατή Μούρθια, αλλά λύγισε στα τελευταία λεπτά και ηττήθηκε 87-84, στον μικρό τελικό του Final Four του BCL.

Μετά την αναμέτρηση, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του παρά τις δύο ήττες, ενώ τόνισε πως μερικές φορές τα αρνητικά αποτελέσματα είναι πιο σημαντικά από τα θετικά, καθώς αποτελούν μάθημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα όσα κρατάει από το Final Four: «Σίγουρα υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα. Όπως έχω πει πολλές φορές, στο μπάσκετ μερικές φορές οι ήττες είναι πιο σημαντικές από τις νίκες γιατί μπορείς να πάρεις ένα μάθημα και να επιστρέψεις πιο δυνατός. Για ακόμα μία φορά δεν τα παρατήσαμε.

Επιστρέψαμε από το -16, 1-2 ριμπάουντ και μία απόφαση στην επίθεση μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία, αλλά πολύ κίνητρο και πείνα. Και στα δύο παιχνίδια και οι δύο ομάδες μπορούσαν να νικήσουν.

Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και αυτό τους είπα στα αποδυτήρια. Κάποιες φορές πρέπει να χάσεις και να πάρεις μαθήματα, ώστε να επιστρέψεις και να κερδίσεις περισσότερα».


Για το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε το Περιστέρι bwin: «Κάθε κατοχή είναι σημαντική. Έχουμε πολλές καλές και πολλές κακές στιγμές. Δεν μπορείς να έχεις 'νεκρές' στιγμές στο παιχνίδι. Είναι στιγμές που στην άμυνα είμαστε πολύ χαλαροί και δεν έχουμε πολλή επικοινωνία.

Αυτό είναι και θέμα εμπειρίας μερικές φορές. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι κάθε κατοχή μετράει, επειδή σε δύο παιχνίδια χάσαμε το ριμπάουντ για την τελευταία κατοχή. Είναι καλή εμπειρία για τα παιδιά, επειδή αν έχουν όνειρα, αν έχουν στόχο στην καριέρα τους, το φυσιολογικό είναι να θέλουν να επιστρέψουν, οπότε θα έχουν περισσότερη εμπειρία και θα είναι πιο έτοιμοι».


Για την αναγνώριση από τους φιλάθλους: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ. Είναι εκπληκτικό για το Περιστέρι να ζει αυτές τις στιγμές. Είναι στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες φορές που θα είμαστε στο Final Four. Θέλουμε να είναι μαζί μας. Είναι τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x