Μουντομπάσκετ 2023

Ονειρεμένη Λιθουανία, σόκαρε τις ΗΠΑ σε ματσάρα και πέρασε ως πρώτη και αήττητη στους «8»!

Η Λιθουανία έκανε μαγική εμφάνιση κόντρα στις ΗΠΑ και τις υποχρέωσε στην πρώτη τους ήττα στο Παγκόσμιο (110-104), περνώντας στα προημιτελικά ως πρώτη και αφήνοντας την Τeam USA στη δεύτερη θέση!

Απίθανη, ασύλληπτη Λιθουανία!

Η «λιέτουβα» έκανε μία ονειρεμένη εμφάνιση κόντρα στις ΗΠΑ, τις νίκησε με σκορ 110-104 και πέρασε ως πρώτη και αήττητη στη φάση των «8», αφήνοντας δεύτερη την Team USA. Με αυτόν τον τρόπο, η Λιθουανία θα συγκρουστεί στα προημιτελικά με την Ιταλία , ενώ οι Αμερικανοί θα παίξουν με τη Σερβία!

Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις ξεκίνησε τον αγώνα όσο απίστευτα τον ολοκλήρωσε. Στην πρώτη περίοδο, έκανε ένα επιμέρους 31-12, υποχρεώνοντας τις ΗΠΑ σε ένα από τα χειρότερα δεκάλεπτα στην ιστορία τους. Το «πάρτι» συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τη Λιθουανία να έχει σε ένα σημείο 9/9 τρίποντα και να κλείνει το ημίχρονο με το υπέρ της 54-37!

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες της Team USA έβγαλαν την αναμενόμενη αντίδραση και επέστρεψαν στο ματς, μειώνοντας στους 4 τη διαφορά (52-56) και δείχνοντας έτοιμες για την ανατροπή. Παρόλα αυτά η «λιέτουβα» με απρόσμενους ήρωες τους Σεντεκέρσκις, Μπένζιους και Καρινιάουσκας, κατόρθωσαν να αντέξουν στην πίεση και πήραν τελικά μία ιστορική νίκη, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους!

Οι νικητές ήταν η επιτομή της ομαδικότητας, με 7 διψήφιους παίκτες. Ο Βάιντας Καρινιάουσκας έκανε το ματς της ζωής του με 15 πόντους (2/2 τρίποντα), ενώ ο Βαλαντσιούνας είχε 12, ο Κουζμίνσκας 14, οι Σεντεκέρσκις, Ντίμσα, Μπραζντέικις από 11 και ο Μπένζιους 10!

Από πλευράς των ΗΠΑ, τα πράγματα ήταν πιο... μονοδιάστατα, αφού ο Άντονι Έντουαρντς έβαλε 35 πόντους, όμως δεν βρήκε ιδιαίτερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του, με τον Μπρίτζις να έχει 14 και τον Μπράνσον άλλους τόσους με 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 12-31, 37-54, 65-71, 104-110

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x