Ελλάδα

Σταμολάμπρου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Μας τάραξε η αλλαγή προπονητή, τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε για τον Ολυμπιακό η αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν, όπως δήλωσε η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, μετά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε το 3-0 του Ολυμπιακού στους τελικούς της Α1 Γυναικών απέναντι στον Παναθηναϊκό η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, όπως δήλωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Η γκαρντ των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως η αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν έφερε ένα σοκ στην ομάδα του Πειραιά και τη βοήθησε να γυρίσει το... τσιπάκι.

Από 'κει και πέρα, η διεθνής παίκτρια εξέφρασε το παράπονό της για τη μη τηλεοπτική μετάδοση των τελικών του πρωταθλήματος από τη δημόσια τηλεόραση.

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον της, καθώς λήγει το συμβόλαιό της με τον Ολυμπιακό, είπε πως η ομάδα του Πειραιά έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο παράλληλα αποκάλυψε πως έχει προτάσεις και από το εξωτερικό.



Όσα δήλωσε η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Newsroom» των Τάσου Νικολόπουλου και Νίκου Ζέρβα:

-Φήμες λένε πως πριν πετάξετε λουλούδια χθες στον Αντώνη Ρέμο, αυτά περνούσαν από τα… χέρια της Γκούσταφσον. Ισχύει;

«Δεν ισχύει. Είναι μύθος. Είχαν πρωινή πτήση τα κορίτσια και έφυγαν νωρίς, οπότε δεν πρόλαβαν τα λουλούδια».

-Κατακτήσατε το πρωτάθλημα με 4-1 νίκες, και η σεζόν ολοκληρώθηκε ιδανικά. Δεν έγινε εύκολα, το 3-0 στους τελικούς, όμως περιμένατε μετά και την ήττα στο Κύπελλο ότι θα επικρατήσετε στο μίνιμουμ των αγώνων του Παναθηναϊκού;

«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολο. Ήταν καλά προετοιμασμένος ο Παναθηναϊκός, είχε κάνει δύο καλές νίκες μέσα στη σεζόν. Μας απέκλεισαν στο Κύπελλο και νίκησαν εύκολα στη Λεωφόρο. Περιμέναμε μία “μάχη”. Δεν περίμενα το 3-0 στους τελικούς. Αλλά, είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Εμείς εστιάσαμε στο δικό μας πλάνο και όχι στου αντιπάλου μας».

-Να σταθούμε λίγο στον αγώνα της Κυριακής. Επιστρέψατε από το -19 στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ η διαφορά έφτασε και στους 20 στο πρώτο μέρος. Τι αλλάξατε και ήρθε η ανατροπή;

«Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά στην αρχή του ματς. Αν θυμάμαι καλά με 80% στο δίποντο και με +50% στο τρίποντο. Έτσι, του επιτρέψαμε να μπει στο ματς γρήγορα. Αυτό που μας είπε στο ημίχρονο ο κόουτς ήταν να μείνουμε στο παιχνίδι. Σφίξαμε την άμυνά μας, πήγαμε στα 3/4 του γηπέδου και πιέσαμε παραπάνω. Αλλάζαμε μεταξύ ζώνης και “man-to-man”. Εκεί, τους μπερδέψαμε, εμείς ροκανίζαμε τη διαφορά και η πίεση πήγε στον Παναθηναϊκό. Όταν σε μπερδεύει άμυνα παίρνεις τραβηγμένα σουτ και αυτό ήταν εύκολοι πόντοι για εμάς».

-Πλην της Γκούσταφσον που ήταν όλη την χρονιά η κορυφαία, θεωρείς πως η παρουσία της Αγιούσο στον 3ο τελικό ήταν καθοριστική; Σας έλλειπαν και δύο σημαντικές παίκτριες, όπως στον Παναθηναϊκό η Ριντ.

«Τα καλύτερά της παιχνίδια έκανε η Αγιούσο. Η Ριντ είναι βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό. Εξαιρετική παίκτρια και ξέρει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού αγωνίζεται χρόνια. Από τη μία ήταν άδικο που έχασε τους αγώνες. Και εγώ θα την ήθελα αντίπαλο. Όμως, για εμάς έγινε πιο εύκολο το έργο. Εμείς είχαμε την απουσία της Στραουτμάνε και της Σταμάτη από τον πρώτο τελικό. Επομένως είχαμε και εμείς να καλύψουμε την απουσία της Εβίνας και είχαμε πιο μικρό ροτέισον».

-Γενικά ήταν μια… περίεργη σεζόν. Αλλάξατε προπονητή, ανέλαβε ο κύριος Νίκλας ο οποίος ήταν βοηθός του κυρίου Ζίμπαρτς. Πως την βίωσες;

«Ήταν μία χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Η αλλαγή προπονητή μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο τάραξε την ομάδα. Με τον κόουτς Νίκλα γνωριζόμαστε από το παρελθόν, οπότε πέρασε γρήγορα τις αρχές του. Είναι πολύ καλός προπονητής. Προσπάθησε να κάνει μικρές αλλαγές που ήταν πολύ σημαντικές για εμάς».

-Η εμπειρία της Ευρωλίγκας πως ήταν; Ήσασταν σε κάποια παιχνίδια ανταγωνιστικές, αλλά ο απολογισμός έμεινε στη μία νίκη. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά επιπέδου;

«Ναι είναι τεράστια η διαφορά επιπέδου με το Eurocup. Είναι μέρα με τη νύκτα. Πολύ δύσκολα τα παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι ο απολογισμός μάς αδικεί με τη μία νίκη που είχαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε 3-4 νίκες τουλάχιστον. Δεν είχαμε τόση μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι μας, για να κοντράρουμε και την αθλητικότητα. Το κάναμε για 20-30 λεπτά, αλλά όχι και για τα 40 λεπτά. Ξεμέναμε από δυνάμεις και χάναμε τις διαφορές».

- Βλέποντας τα παιχνίδια είδαμε τον κόσμο να μην στηρίζει μαζικά την προσπάθειά σας φέτος. Σας έχει μείνει ένα παράπονο;

«Το ΣΕΦ είναι χαοτικό γήπεδο. Δεν είχαμε την στήριξη που θα θέλαμε στο 100%. Η επιλογή του ΣΕΦ σαν έδρα για τους δικούς μας αγώνες και για να είμαστε ρεαλιστές δεν περιμέναμε να γεμίσει, πιστεύω ότι ήταν λάθος. Η αίθουσα 5 στο ΣΕΦ ήταν σχεδόν γεμάτη στα ματς της Ελλάδας, αλλά δεν είναι γήπεδο που μπορεί να πάρει άδεια για την Ευρώπη. Αν ήταν σε άλλο γήπεδο πιστεύω ότι περισσότερος κόσμος θα ερχόταν. Ήταν λίγο αποκαρδιωτική η εικόνα».

- Και μιλώντας και για μεταδόσεις αγώνων, δεν είναι πολύ κρίμα που τόσο ωραίοι τελικοί δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη σε πανελλήνια εμβέλεια;

«Το θεωρώ το λιγότερο απαράδεκτο που δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη. Δεν ξέρω ποιος ήταν αρμόδιος γι’ αυτό. Ειδικά σε δημόσιο κανάλι. Αν πάμε λίγα χρόνια πίσω όταν μας έβαλε το Ertflix ήταν για ένα καλάθι που μετρούσε ή όχι. Και τότε μόνο μας έβαλαν στο Ertflix για το replay. Την επόμενη χρονιά, όπως και φέτος, ποιος θα το έκρινε ή πάλι θα είχαμε τα ίδια με τις ενστάσεις και τα δικαστήρια; Να μην μπορεί ο κόσμος να το δει; Κάτι πρέπει να γίνει. Ας αποφασίσει η κρατική τηλεόραση ποια ώρα να παίζονται οι αγώνες μας».

-Είσαι πέντε χρόνια στην ομάδα, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα. Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται, θα σε δούμε και του χρόνου με τα «ερυθρόλευκα»;

«Αυτή την στιγμή δεν έχω συζητήσει με την ομάδα. Σίγουρα θα συζητήσω πριν κάνω κάποια επιλογή. Θέλω τώρα να ξεκουραστώ σωματικά και πνευματικά από την πίεση των τελικών. Να έχω καθαρό μυαλό και να πάρω μία καλή απόφαση. Με έχει κουράσει όλο αυτό που βλέπουμε. Είναι μία εικόνα αποκαρδιωτική. Δεν μιλάω για τους συλλόγους μας. Αλλά, για τα γύρω γύρω. Η αλήθεια είναι ότι κοιτάω και το εξωτερικό. Όμως, τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός και με εκείνον θα συζητήσω πρώτα».

-Πλέον υπάρχει ξεκούραση και μετά Εθνική ομάδα… Στο Ευρωμπάσκετ στον όμιλο του Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσουμε Ισπανία, Μαυροβούνιο Λετονία. Τι εκτιμάς, τι προσδοκίες υπάρχουν;

«Δεν το είχα σκεφτεί. Ήμουν συγκεντρωμένη στον Ολυμπιακό. Και μόνο που είμαστε εκεί είναι τεράστια επιτυχία. Είμαστε μία νεοσύστατη ομάδα με καινούριο σταφ. Μία ομάδα με πάθος, ενέργεια και δίψα για διάκριση. Δεν ξέρω αν θα φέρουμε επιτυχία, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε το καλύτερο. Θα το δούμε βήμα βήμα για να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x