sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ματς-έπος, ο ΠΑΟΚ που αρνείται να πεθάνει και η ΑΕΚ που δεν... μαθαίνει: Τα σημεία από την ντερμπάρα της Τούμπας!

Τα πέντε συμπεράσματα του sport-fm.gr από το μεγάλο ματς της Τούμπας, που έβγαλε νικητή τον ΠΑΟΚ με 3-2 επί της ΑΕΚ και έβαλε φωτιά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Θριαμβευτής στο ντέρμπι «δικεφάλων» με 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ο ΠΑΟΚ, που φώναξε παρών και έβαλε φωτιά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το ποδοσφαιρικό σόου, η αντίδραση των «ασπρόμαυρων» και το ένα ακόμη ματς που η «Ένωση» χάνει το προβάδισμά της είναι, μεταξύ άλλων, τα συμπεράσματα που κράτησε το sport-fm.gr από την αναμέτρηση στην Τούμπα.

Η μεγαλύτερη «απάντηση» που θα μπορούσε να δώσει ο ΠΑΟΚ: Ο «δικέφαλος του Βορρά» πήγε στο ντέρμπι με την πλάτη στον τοίχο, όσο κλισέ και χιλιοειπωμένη είναι αυτή η φράση. Ο αποκλεισμός με κάτω τα χέρια από την Κλαμπ Μπριζ, η εύκολη ήττα από τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού και, κυρίως, η ισοπαλία με τη Λαμία, που σε μεγάλο μέρος του ματς ήταν καλύτερή του, είχαν δημιουργήσει πολύ άσχημα δεδομένα.
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία του μεγάλου ματς της Τούμπας
Μάλιστα, μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να σκόραραν νωρίς, αλλά δέχτηκαν άμεσα την ισοφάριση και στο 75ο λεπτό έμειναν πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Βίντα. Μια αφάνταστα δύσκολη συνθήκη, που έβγαζε νοκ άουτ τους Θεσσαλονικείς από το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να πεθάνει και πήρε μια σπουδαία νίκη. Ο Σαμάτα «μύρισε» την αδυναμία του Κάλενς να απομακρύνει και αυτό οδήγησε στην ισοφάριση του Κωνσταντέλια, αλλά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έμενε ζωντανή ούτε με ισοπαλία. Έτσι, πίεσε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε και βρήκε το χρυσό γκολ με το μονοκόμματο σουτ του Σάστρε, που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή, κρατώντας τον ΠΑΟΚ μέσα στη μάχη του τίτλου.

Τα γκολ-δώρα της ΑΕΚ που συνεχίζουν να την πληγώνουν: Σε ένα ακόμη παιχνίδι φέτος, η «Ένωση» πληρώνει τα σοβαρά της λάθη, «δωρίζοντας» γκολ στον αντίπαλο, τα οποία σήμερα της στέρησαν τη δυνατότητα να αγκαλιάσει την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Στο δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε αναμπουμπούλα, με τον Κάλενς να υπολογίζει κάκιστα τη φάση, μη μπορώντας να απομακρύνει, με τον Κωνσταντέλια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία του μεγάλου ματς της Τούμπας
Παράλληλα, στο γκολ της ανατροπής των Θεσσαλονικιών, η φάση θα έπρεπε για την ΑΕΚ να έχει τελειώσει πριν πάει σε κόρνερ. Ο Αθανασιάδης έβγαλε αδυναμία στο να μπλοκάρει, δίνοντας κόρνερ και εκεί η μπάλα βγήκε έξω, με τον Σάστρε να κάνει το μονοκόμματο σουτ. Η «Ένωση» σήμερα έδωσε πολλές στατικές φάσεις στον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή τη συνθήκη στο κατάλληλο σημείο. Ενδεικτικό, δε, πως η ομάδα του Λουτσεσκου είχε 7-1 κόρνερ έναντι της αντιπάλους της στο δεύτερο μέρος.

Ένα παιχνίδι-έπος που ήταν με διαφορά το καλύτερο της χρονιάς στην Ελλάδα: Δεν αποτελεί μυστικό πως το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα είναι το πιο ανατρεπτικό όλων των εποχών, αφού τέσσερις ομάδες έφτασαν στην 8η αγωνιστική των playoffs να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Εντυπωσιακές καταστάσεις, που δεν είχαμε ζήσει ποτέ άλλοτε σε τέτοιο σημείο στο παρελθόν.

Κάπως έτσι, το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα ζήσαμε το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της φετινής χρονιάς στη Stoiximan Super League. Εκρηκτικό ξεκίνημα με δύο υπέροχα γκολ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου από τους Κωνσταντέλια και Πινέδα, συνεχόμενες φάσεις και στις δύο εστίες, τεράστια ένταση, ενώ το φινάλε ήταν συγκλονιστικό.
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία του μεγάλου ματς της Τούμπας
Το γκολ του Βίντα έφερε την ΑΕΚ αγκαλιά με το πρωτάθλημα με μια σπουδαία νίκη, αλλά 15 λεπτά αργότερα όλα είχαν έρθει τούμπα με τα γκολ των Κωνσταντέλια και Σάστρε, με την Τούμπα να αποθεώνει τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, που πήγαν να παίξουν ένα ντέρμπι υπό τεράστια πίεση.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρεί για τρίτη συνεχόμενη φορά την ΑΕΚ στο φινάλε: Πέντε πόντους στο τέλος σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια έχει πάρει ο «δικέφαλος του Βορρά» κόντρα στην «Ένωση». Η αρχή έγινε στη δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων στην Τούμπα με το γκολ του Κεντζιόρα στο 89ο λεπτό που έδωσε την ισοπαλία με 1-1.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τρομερή ανατροπή και στην OPAP Arena, αφού μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά έβγαλε νέα σπουδαία αντίδραση, μείωσε με τον Μπάμπα και -πάλι- στο 89ο λεπτό ο Οζντόεφ πέτυχε το πολύτιμο τέρμα για το 2-2, ένα αποτέλεσμα που όπως φαίνεται οι δύο ομάδες το βρίσκουν μπροστά τους, τώρα, με τη μάχη του τίτλου να… καίει.

Τέλος και στο αποψινό ντέρμπι οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στα σχοινιά από την ΑΕΚ, αλλά όχι μόνο κατάφερε να πάρουν τον βαθμό, αλλά έφυγαν θριαμβευτές από το γήπεδο της Τούμπας.

Η ισορροπία στα διαστήματα που έγειραν προς τον ΠΑΟΚ: Τόσο οι Θεσσαλονικείς, όσο και η «Ένωση» είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα στο ντέρμπι. Η ΑΕΚ μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά είχε πολύ γρήγορα απάντηση με τη ζωγραφιά του Πινέδα, ανέλαβε τα ηνία και έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ: η μεγάλη ευκαιρία του Πινέδα στο 19ο λεπτό, που του λέει «όχι» ο Κοτάρσκι, το σουτ του Αραούχο στο 27ο λεπτό, αλλά και το τελείωμα του Αργεντινού στο 32ο λεπτό, ήταν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία του μεγάλου ματς της Τούμπας
Από την άλλη, στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ γύρισε πιο πίσω τις γραμμές της και δεν είχε στιγμές απειλής, καταφέρνοντας, όμως, να πάρει το προβάδισμα με τον Βίντα. Αυτό, όχι μόνο δεν επηρέασε τον ΠΑΟΚ, αλλά τον έκανε πιο ορμητικό, ανέβασε την έντασή του και βρήκε δύο γκολ στο διάστημα της δικής του πίεσης και υπεροχής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x