Γενικά

Γιαννακόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Στους κορυφαίους όλων των εποχών ο Γκουαρντιόλα»

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε για το έργο του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη νίκη της στον τελικό του Champions League.

Για την παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα όχι μόνο στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο ποδόσφαιρο γενικότερα, μίλησε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού και της Μπόλτον, μέλος της πρωταθλήτριας Εθνικής ομάδας στο Euro 2004, σχολίασε τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Αναλυτικά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-την κατάκτηση του Champions League από τη Σίτι: «Ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Σίτι δεν έκανε ένα από τα παιχνίδια που μας έχει συνηθίσει, αλλά και η Ίντερ δεν την άφησε να το κάνει. Ήταν πολύ καλά τοποθετημένη από τον Ιντζάγκι και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Γκουαρντιόλα να βρει τους χώρους και να αξιοποιήσει τα ατού της, όπως ο Χάαλαντ, που πέρασε σχεδόν απαρατήρητος. Η απώλεια του Ντε Μπρόινε ήταν σημαντική, αλλά και πριν από αυτή έβλεπες ότι είχε δυσκολίες η Σίτι να ξεδιπλώσει τις αρετές της. Ο Φόντεν ανταποκρίθηκε αρκετά καλά στο ρόλο, αλλά το ματς τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Σίτι κατάφερε και σκόραρε, το κράτησε μέχρι το τέλος παρά τις πολύ καλές ευκαιρίες που είχε η Ίντερ».

-το αν μπορεί να πετύχει κι άλλα πράγματα ο Γκουαρντιόλα με την Σίτι: «Σαν προπονητής και παίκτης πρέπει να είσαι αχόρταγος, να μη βάζεις όρια. Γιατί να μην κατακτήσει ξανά το τρεμπλ; Νομίζω πως αυτό θα είναι το στοίχημα που θα βάλει και με τους παίκτες του για τη νέα σεζόν. Η διάρκεια είναι αυτή που σε καταξιώνει στα βιβλία της ιστορίας. Ο Γκουαρντιόλα είναι ήδη εκεί ψηλά με τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών, αλλά είναι ακόμη μικρός σε ηλικία και μπορεί να βγάλει πράγματα στο γήπεδο. Το είδαμε και με την εξέλιξη του Στόουνς, που είναι δημιούργημα του Πεπ. Αφήνει παρακαταθήκη στο ποδόσφαιρο με τα τεχνάσματά του».

-το έργο του Ιντζάγκι: «Διαχειρίστηκε όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόστερ και το βάθος που είχε. Ίσως να έπρεπε να είχε βάλει τον Λουκάκου στη θέση του Τζέκο, αλλά είναι εύκολο να κρίνεις από την άνεση του σπιτιού σου. Ίσως ο Λουκάκου από την αρχή να προβλημάτιζε περισσότερο την άμυνα της Σίτι, παρότι ο Βέλγος έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο τέλος. Έπαιξε λίγο, αλλά ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και με τη δύναμή του απασχόλησε πολύ τους αντιπάλους».

-τα 20 χρόνια από το σπουδαίο του γκολ στη νίκη της Εθνικής στην Ισπανία (7/6/2003): «Ήταν ένα κομβικό ματς, γιατί σε περίπτωση ήττας μέναμε εκτός. Φέραμε τα πάνω-κάτω με αυτή τη νίκη και είδαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Έκανε πολύ καλό αυτή η νίκη στην αυτοπεποίθηση της ομάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x