Stoiximan Super League

Λουτσέσκου: «Συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης, επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έκανε ο Ρασβάν Λουτσέσκου, μιλώντας για τον χαρακτήρα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του, ξεπερνώντας τις μεγάλες δυσκολίες και τη σωματική-πνευματική κούραση που αντιμετώπισαν με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, χαρακτηρίζοντάς τους μαχητές και τονίζοντας ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει ενέργεια και για το ότι τους διέψευσε όλους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Πάντα σας το λέω, αλλά δεν θέλετε να με ακούσετε. Το έχω πει πολλές φορές ότι σε αυτή την σεζόν, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, έχουμε παίξει πάρα πολλά ματς με ένταση. Κάποιες φορές στο μάξιμουμ, κάποιος όχι. Είμαστε μια ομάδα χωρίς μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις με σερί παιχνίδια έντασης, με παιχνίδια, με ταξίδια συνεχόμενα. Δεν είναι καθόλου εύκολο, φτάσαμε στους προημιτελικούς στην Ευρώπη και παίξαμε με ομάδες δυνατές όπως η Μπριζ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Καταναλώσαμε πολύ πνευματική ενέργεια σε αυτά τα ματς αλλά και στα ματς για τα playoffs.

Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα νικήσεις, που δεν θα είσαι καλός σε ένα ματς ή και σε δεύτερο. Στο ποδόσφαιρο είναι μια στιγμή, μια λεπτομέρεια που τα αλλάζει όλα. Επειδή σε όλα τα παιχνίδια, έχει μάχες, έχει τρεξίματα, έχει πολλά πράγματα. Το rotation μας βοήθησε πολύ στην περίοδο που είχαμε τραυματισμούς και κάναμε καλά παιχνίδια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για θέμα φυσικής κατάστασης, γιατί πάντα τελειώνει το κάθε ματς με καλά τρεξίματα. Είχαμε το θέμα με την ίωση πριν το ματς με την ΑΕΚ, που μας πήρε σημαντικό κομμάτι από την ενέργεια μας. Είχαμε αρχικά 1-2 παίκτες με ίωση, έφτασαν να υπάρχουν 10 παίκτες επηρεασμένοι από τον ιό. Σήμερα, η κατάσταση ήταν δύσκολη μετά από δυο παιχνίδια σερί, το συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης. Επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»
.

Για την κούραση που βγάζουν αρκετές ομάδες στην Ευρώπη γενικότερα: «Δεν γνωρίζω. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλα αυτά. Έχουμε κάνει μια φανταστική σεζόν, που έχει τα πάντα. Με ταξίδια, με ύπνο λίγων ωρών, με πτήσεις και με μέρες που δεν κάναμε προπονήσεις λόγω των αγώνων που είχαμε ενδιάμεσα. Μια μέρα πριν το ματς δεν μπορείς να βάζεις ένταση στην προπόνηση και αναγκάζεσαι να κάνεις διαφορετικού είδους προπόνησης.

Είμαστε μια ομάδα που άρχισε με μεγάλη αρνητικότητα και πλέον έχουμε κάνει μια φανταστική προσπάθεια και πορεία. Κανείς δεν μας έδινε ούτε 1% για να φτάσουμε στα προημιτελικά το καλοκαίρι, κανείς δεν μας πίστευε ότι τώρα στα τέλη Απριλίου θα είμαστε μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου. Αυτή είναι η αλήθεια για εμάς φέτος. Αρχίσαμε από την 4η θέση φέτος, αλλά θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Είμαστε μαχητές, είμαστε συμπαγείς και θα τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό. Είμαστε μια ομάδα που όταν είμαστε στο 100% μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Καταφέραμε να σκοράρουμε τρία γκολ, η ΑΕΚ έβαλε δυο σήμερα, ενώ είχαμε και αρκετές ευκαιρίες. Στη Λαμία κάναμε επτά φάσεις για γκολ, αλλά δεν μπορέσαμε να μπούμε με ένταση στην περιοχή τους. Συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο παιχνίδι με παιχνίδι.

Δεν θέλω να μιλήσω για τον τίτλο, θέλω να μιλήσω για την κατάσταση. Παίξαμε στην έδρα και των τριών ομάδων της Αθήνας, που έχουν δύσκολες έδρες που μπορούν να επηρεάσουν τον διαιτητή να κάνει λάθη. Το πρωτάθλημα κρίνεται από λεπτομέρειες, αυτές μπορούν να πάνε μαζί σου και να τις εκμεταλλευτείς, μπορούν να πάνε και στον αντίπαλο και να γίνει αυτός κερδισμένος. Είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση να παίζεις στην Τούμπα, να σου δίνει ενέργεια ο κόσμος. Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι όταν παίζουμε στην έδρα μας»
.

Για τους Κωνσταντέλια, Σάστρε και την εικόνα τους στο ματς: «Είναι το καλύτερο παιχνίδι του Ντέλια σήμερα με την ΑΕΚ. Ενέργεια, πειθαρχία τακτικά και εκτέλεση. Πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι, στον ίδιο ρυθμό. Για τον Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x