sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο βασικός μπακ της Εθνικής που έχει φάει με το κουτάλι τα αγγλικά γήπεδα στα πράσινα!

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ προβάρει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το sport-fm.gr σας αναλύει τα πεπραγμένα της έως τώρα καριέρας του βασικού δεξιού μπακ της Εθνικής Ελλάδας.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και σε μια χρονική περίοδο που ακόμα τρέχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τη δεύτερη μεταγραφική του κίνηση για τη νέα σεζόν, μετά από εκείνη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, περί ου ο λόγος, θα φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι από το καλοκαίρι και για τα επόμενα τρία χρόνια, μια κίνηση που μόνο win win μπορεί να εξελιχθεί.

Κι αυτό, διότι οι «πράσινοι» δεν θα χρειαστούν να πληρώσουν κάποιο ποσό στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μιας και ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ενώ το πακέτο και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά είναι εκείνα που αναζητά ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφική του στόχευση την τελευταία διετία της ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα.

Αρχικά, ο 31χρονος είναι ο βασικός δεξιός μπακ της Εθνικής Ελλάδας, με τους «πράσινους» να αυξάνουν ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο μέσα στην ομάδα, μια επιθυμία που είναι ξεκάθαρη από τον ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζο και φάνηκε με τις κινήσεις των Τάσου Μπακασέτα και Δημήτρη Λημνιού τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Μπάλντοκ με την τριβή του στη «γαλανόλευκη» γνωρίζει ήδη πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ η παρουσία του αρχηγού της Εθνικής στα αποδυτήρια θα του κάνει, δεδομένα, πιο εύκολη την προσαρμογή σε αυτό το νέο περιβάλλον.
Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο βασικός μπακ της Εθνικής στα πράσινα!
Ένας παίκτης που τα χαρακτηριστικά του «κολλάνε» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Βγάζει μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του, η τεχνική του κατάρτιση και οι επαφές με την μπάλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να προωθείται όταν η ομάδα του βρίσκεται σε φάση επίθεσης, δημιουργώντας κινδύνους με τις σέντρες του. Παράλληλα, είναι συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ανταποκρίνεται άμεσα σε ό,τι του ζητηθεί, κάτι που φάνηκε, άλλωστε και στην Εθνική, αφού στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης του κλήσης αγωνίστηκε βασικός και έκτοτε πήρε τη φανέλα στο… σπίτι του.

Ο Μπάλντοκ είναι ποδοσφαιρικά μεγαλωμένος στην Αγγλία, αποτελώντας γέννημα-θρέμμα της Μίλτον Κέινς Ντονς, στην οποία το 2010 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Ένα χρόνο αργότερα πήγε ως δανεικός στην Νορθάμπτον Τάουν και το 2012 με νέο δανεισμός στην Τάμγουορθ, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ τη σεζόν 2012-2013 έφυγε για πρώτη φορά από τη Νησί για λογαριασμό της ισλανδικής, Ιθροταμπάνταλαγκ Βεστμανάεϊγια. Εκεί, κατέγραψε 18 συμμετοχές με ένα γκολ και στη συνέχεια επέστρεψε στην Αγγλία, έχοντας ένα ακόμη πέρασμα από την Τάμγουορθ, πριν την επιστροφή του στην Ντονς.
Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο βασικός μπακ της Εθνικής στα πράσινα!
Ο διεθνής ακραίος μπακ από το 2014 με την ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα μέτρησε 125 συμμετοχές με δύο γκολ και οκτώ ασίστ μέχρι το 2017, ενώ ενδιάμεσα εκείνης της τριετίας αγωνίστηκε ως δανεικός στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ.

Τότε, εμφανίστηκε στην καριέρα του η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που τον έκανε δικό της αντί 740 χιλιάδων ευρώ. Ο Μπάλντοκ έγινε καθοριστική μονάδα της έως και σήμερα, ανεβάζοντας κατακόρυφα και το ατομικό του επίπεδο. Μαζί με τη Σέφιλντ έκανε άλματα προς τα επάνω και το 2019 πανηγύρισε με τις «λεπίδες» την επιστροφή τους στην Premier League μετά από 12 χρόνια απουσίας. Συνολικά, με τη Σέφιλντ μετράει 219 συμμετοχές, με έξι γκολ και 16 ασίστ, ενώ τη φετινή σεζόν κατέγραψε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη 13 ματς με μια ασίστ, με την ομάδα του να μην τα καταφέρνει, καθώς έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά στην Championship.

Όσον αφορά το κεφάλαιο της Εθνικής, η μια γιαγιά του 31χρονου έχει ελληνική καταγωγή και έτσι επέλεξε τη «γαλανόλευκη». Το 2020 ο Τζον φαν ΄τ Σχιπ ήθελε να τον καλέσει, όμως, τον Μάιο του 2022 ήρθε η πρώτη του κλήση, με προπονητή τον Γκουστάβο Πογέτ. Εξελίχθηκε σε βασικό πυλώνα και μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Ο Παναθηναϊκός με την προσθήκη του Μπάλντοκ βάζει στο ρόστερ του έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο, ενώ με τους Γιάννη Κώτσιρα και Γιώργο Βαγιαννίδη φτιάχνει μια δυνατή ελληνική τριάδα στη δεξιά πλευρά (ο Κώτσιρας μπορεί να παίξει και στον άξονα), σε μια μεταγραφική κίνηση που μόνο κερδισμένο μπορεί να τον βγάλει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x