Ελλάδα

Φιλίππου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Οι παίκτες της Εθνικής το 1987 έβαζαν μπροστά την ομάδα και τη διάκριση»

Το μέλος της «χρυσής» Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987, Νίκος Φιλίππου, φιλοξενήθηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία που άνοιξε το δρόμο για διακρίσεις στη χώρα μας.

Η τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987 μνημονεύεται ακόμα και σήμερα και πως αλλιώς θα γινόταν, αφού, είναι μια διάκριση με τεράστια επίδραση στο λαό της χώρας μας, επηρεάζοντας μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τα σπορ και δη, με το μπάσκετ.

Σήμερα (14/06), συμπληρώνονται 36 χρόνια από το «έπος» της παρέας του Νίκου Γκάλη και στον bwinΣΠΟΡ FM φιλοξενήθηκε ο Νίκος Φιλίππου στην εκπομπή του Μιχάλη Τσόχου. Ένας μέλος εκείνης της «χρυσής» ομάδας που στάθηκε άτυχος και ένας τραυματισμός στις αρχές του τουρνουά δεν τον άφησε να διακριθεί.

Ο Έλληνας άλλοτε φόργουορντ, στάθηκε αρχικά στον κόσμο που ασχολήθηκε με το μπάσκετ εξαιτίας εκείνης της επιτυχίας: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε πολλούς… ποδοσφαιρικούς να αγαπήσουν το μπάσκετ που είναι ένα δημοκρατικό άθλημα και όλοι οι καλοί χωράνε», είπε αρχικά και συνέχισε για τους πρωταγωνιστές και το σύνολο της Εθνικής:

«Οι κολώνες ήταν τέσσερις, οι Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας, Χριστοδούλου και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Η ομάδα μας ήταν καλοκουρδισμένη, με στήριξη από τη διοίκηση και τον κόσμο και για αυτό ήρθε αυτή η επιτυχία. Υπάρχουν πολλές ιστορίες από πίσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι η δουλειά και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια τα έφεραν όλα, ακόμα και αν είναι κλισέ αυτό που λέω. Οι παίκτες της Εθνικής έβαζαν μπροστά την ομάδα και την επιτυχία»

Για τον πήχη που είχαν βάλει στην προετοιμασία τόνισε: «Ο στόχος που είχαμε βάλει ήταν η πρόκριση στην 8αδα του Ευρωμπάσκετ, όμως, περνώντας ο κόσμος ήρθε πιο κοντά, μεγάλωσαν οι προσδοκίες και τα ‘’θέλω’’ και χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γκάλη ‘’η μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι την επόμενη’’. Σημαντικό εκείνης της ομάδας ήταν ότι δεν αποδειχθήκαμε ‘’πυροτέχνημα’’ αφού δυο χρόνια αργότερα κατακτήσαμε το ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 1989. Οι επιτυχίες έφεραν πολύ κόσμο στο μπάσκετ και μπορώ να πω ότι το άθλημα αυτό, άνοιξε το δρόμο για τις επιτυχίες στην Ελλάδα σε όλα τα σπορ».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Φιλίππου:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x