Ιταλία

Την Παρασκευή η δεύτερη δίκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Αστόρι

Έξι χρόνια μετά αναζητούνται τα αίτια για την τραγική απώλεια του αρχηγού των «βιόλα».

Τρεις είναι οι γιατροί που κατηγορούνται στη δεύτερη δίκη αναφορικά με τον θανάτου τον Νταβίντε Αστόρι, πριν από έξι χρόνια (στις 4/3/1018) παραμονή του αγώνα της Φιορεντίνα στην έδρα της Ουντινέζε.

Οι τρεις συγκεκριμένοι γιατροί θα καταθέσουν στο δικαστήριο της Φλωρεντίας την Παρασκευή, με την ακροαματική διαδικασία να είναι προγραμματισμένη για τις 14:30.

Στην πρώτη δίκη, ο Τζόρτζιο Γκαλάντι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους (με αναστολή) για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και στη συγκεκριμένη διαδικασία κατηγορείται μαζί με τον επίσης καθηγητή Πιέτρο Αμεντέο Μοντέστι και τη γιατρό Λόιρα Τοντσέλι, που δεν είχαν βρεθεί ως κατηγορούμενοι στην πρώτη διαδικασία.

Ο Γκαλάντι και η Τοντσέλι καλούνται να απαντήσουν να υπήρξε πλαστογραφία στις εξετάσεις του Αστόρι, ενώ ο Μοντέστι θεωρείται πως κατέστρεψε ένα πρωτότυπο έγγραφο για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις γιατροί θεωρείται πως συνέβαλαν στην παραποίηση ιατρικού πιστοποιητικού για μια εξέταση στην οποία στην πραγματικότητα ο παίκτης δεν θα είχε υποβληθεί ποτέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x